Lekfullt på Konstfacks utställning, Svenska Dagbladet

Reportage i Svenska Dagbladet 2008-05-10.

Barn är temat för en annan installation på vårutställningen. Konststudenten Magdalena Dziurlikowska tröttnade på att behöva svara frågor om varför hon har valt att inte skaffa barn. I hopp om att slippa de eviga diskussionerna försöker hon, genom bilder och film, att ge en förklaring till sitt kontroversiella val.
Se videon Jag har inte bett om det här.
– Jag har alltid varit kall i förhållande till barn och har inget naturligt förhållningssätt till dem som många andra kvinnor verkar ha. Den kvinnliga kroppen handlar ju om att reproducera sig, men jag skulle egentligen inte behöva breda höfter, mens eller bröst, säger Magdalena Dziurlikowska.
Hon beskriver en av filmscenerna som är en del av konstverket. I filmen ska hon skriva en kom-ihåg-lista, men känner att det är något som hon har glömt.
–Sedan kommer jag på vad det är. Jag har glömt att skaffa barn. Jag är 32 år och när man fyller 35 måste man göra fostervattensprov om man ska ha barn.
Anledningen till att hon inte vill ha barn är att det är för tidigt att ge upp vuxenlivet – det har ju just börjat.
–Jag vill inte ha lägenheten överöst med plastdinosaurier och åka till Disneyland bara för att ”alla andra i klassen får det”, säger Magdalena Dziurlikowska.