Death is not an event of life


Foto- och textprojekt. 22 fotografier med tillhörande texter, 2008. Se fotoboken.

En hälsande eller hindrande hand. Ett ja, snälla se mig, rädda mig, eller ett stopp, nej, skona och låt bli. Jag sträcker mig ur mitt mörkröda rum. En slags födelse. Där ute finns bara havet.

Döden är ingen livshändelse menade Ludvig Wittgenstein och Shakespeare lät Hamlet säga: ”Döden, det oupptäckta landet varifrån man icke återvänder.” Ändå, eller just därför, finns många platser i livet där tankarna uppsöker döden. Det behöver inte vara kyrkogårdar eller depressioner utan vanliga livsplatser. Ställen och stunder som kokar av liv och vardag men där slutet glimtar till mitt i språnget. Döden som stoppningen i sakerna, som underström och bismak. Jag beger mig ut på resa, ett liv är en resa, och letar platser där döden spricker fram. Jag försöker forma en berättelse om livets snabbhet och skörhet och om dödens främlingskap.

Utställningar: shoppingcentret Gallerian, i Stockholm.
Läs recension av utställningen.