Flickan med tändstickorna


Collage, 500 x 211 cm. 2006.

Jag har räknat alla mina saker. Jag har 10 244. Jag har räknat från den största soffan till den minsta pennan. Varje tändsticka på collaget representerar en sak i min ägo. Man kan försöka värma sig med saker, och ibland önskar man att all brann upp men det vore en mardröm. Tändstickornas mönster är en bild av hur sakerna grupperar sig i min lägenhet. En del tändstickor är utlagda på linjeteckningen av mig, de bygger upp mig, jag samlar dem, de anfaller mig. Stjärnorna som stickorna är lagda i är en metafor för explosionen av saker när jag öppnar mina lådor. Stjärnorna anknyter också för stjärnan som föll för flickan i HC Andersens saga. När en stjärna faller är det någon som dör. Du ser dig själv speglas i den svarta lacken.

Exhibitions: Kulturhuset i Stockholm, Sollentunas Konstmässa, Eskilstuna konstmuseum, Studio 44, och på Teatergalleriet i Uppsala.
Recension på Konsten.net. Recension i UNT.