Rapport från Lekstugan, Expressen

Peter Cornell, Expressen, 2011-10-12.
Läs hela artikeln här. Nedan följer ett utdrag.

“Av en tillfällighet såg jag en annan video på temat “Vad är en konstnär?” Det var Magdalena Dziurlikowskas “My secret life” från utställningen Patterns of the mind som ingick i programmet för Åbo som årets kulturhuvudstad. Att vara konstnär är som att, likt Sisyfos, kånka tunga stenar. Varför blev Magdalena Dziurlikowska inte i stället en framgångsrik, förmögen kvinna med star quality? I videon spelar hon båda rollerna med en stark utstrålning som performanceartist. Varför väljer man att bli konstnär? Den allvarliga frågan turneras med avväpnande humor.

Dorinel Marc och Magdalena Dziurlikowska – kom sen inte och säg att samtidskonsten är anemisk och tråkig.

Peter Cornell