Sollentuna Art Fair


Flickan med tändstickorna, collage, 500 x 211 cm, 2006.
Jag representerade Konstfack på Sollentunamässan, våren 2006.

Jag har räknat alla mina saker, jag har 10 244 stycken. Varje tändsticka står för en sak. Jag har räknat minsta beståndsdel som är värdefull att få, t.ex. ett häftstift.

Flickan med svavelstickorna hade bara ett par stickor att värma sig med, jag har hur många som helst! Man kan försöka värma sig med saker. Ibland önskar man att allt bara brann upp för en, det vore en befrielse. Samtidigt är det en skräck.

Tändstickorna i collaget motsvarar det sätt som sakerna grupperar sig i min lägenhet.
En del stickor är lagda på teckningen av mig, de konstituerar mig, jag samlar dem, de anfaller mig. Stjärnorna ser jag som explosioner av saker då man öppnar sina lådor, men också ljuset då man tänder en sticka och den fallande stjärnan som föll för flickan i berättelsen. När en stjärna faller är det någon som dör.
Man ser sig själv i den speglande svarta lacken.

Recension på Konsten.net.
Recension i UNT.