Galleri Box


Separatutställningen My Secret Voice, Galleri Box i Göteborg, 24 mars-22 april 2012.
I utställningen ingår fyra tecknade serier och fyra filmer.

My Secret Voice är ett kalejdoskop av personliga berättelser där svart humor och djupt allvar rasar in i varandra. I videoverk och tecknade serier iscensätter Magdalena Dziurlikowska sig själv och lever ut olika jag. Hur får man det liv man vill ha? Hur lyckas man sjunga rent? Hur gör man för att inte bli våldtagen? Magdalena går genom en samtida vardag till en poetisk sanning om vad det innebär att skapa sig själv idag. Starka färger, utlämnande vittnesmål och en ständig strävan att göra skillnad.Lördag 24 –  tors 29 mars
Filmen Don’t Mention the Music berör sång och röst som många har en komplicerad relation till. Berättelsen springer ur lusten att sjunga och svårigheten att sjunga rätt. Don’t mention the music visas nu även på Ystads konstmuseum och fick ett hedersomnämnande på Tempo Dokumentärfestival, 2012.

Lördag 31 mars – tor 5 april
I My Secret Life lever Magdalena ut två diametralt olika liv. Linjen mellan två sätt att vara på är ofta tunn. Ditt liv kan vända plötsligt och slumpmässigt. My Secret Life deltog på Åbo-biennalen sommaren 2011 och köptes in av Åbos konsthall Aboa Vetus & Ars Nova.

Söndag 8 – tors 12 april
Favourite Things är en filmisk betraktelse av en främmande plats, och ett personligt uttryck för en önskan att göra platsen till sin. Favourite Things visades på Göteborg International Film Festival, 2012.

Lördag 14 –sön 22 april
Water Colours är en poetisk, personlig och politisk film om vatten. Idéhistoria, egna upplevelser, märkliga fakta och samtida miljöhot bildar en böljande vågrörelse. Filmen är helt ny och har premiär på Galleri Box.

Galleri Box, Kastellgatan 10, Göteborg