Corona Radiata

Corona_RadiataCorona Radiata handlar om de första tre månaderna av en graviditet och ett missfall. En berättelse om den sköra balansgången mellan liv och död där ambivalenta känslor flätas med märkliga fakta om fosterutveckling. I filmen spelar jag både rollen av den gravida kvinnan som lyssnar inåt och rollen av foster som lever i sin egen värld. Graviditeten var för mig en övernaturlig, fantastisk saga om det mest vardagliga och naturligaste som finns. Plötsligt dog fostret i mig. Det var den största sorg jag upplevt i mitt liv. I filmens slutscen är jag gravid på nytt, vägarna bär och jag kanske når fram, säger jag till mig själv.

En film av Magdalena Dziurlikowska producerad med stöd från Konstnärsnämnden. 2016, 34 min.
Utställningar: Visby konsthall, BoMo Borlänge Modern.